Werkwijze Paul van der Lugt

WERKWIJZE PAUL VAN DER LUGT

Toegepaste Kinesiologie
Paul van der Lugt

De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt voor het behandelingstraject. In het aanmeldingsformulier vraag ik elke cliënt zijn vraag of klacht al kort te omschrijven.

NB. Wil je tijdens het eerste consult alle medicijnen, voedingssupplementen, homeopatische middelen, bloesemremedies meenemen die je op dit moment gebruikt.

Tijdens het eerste consult bespreek ik met de cliënt uitgebreid zijn/haar hulpvraag (de klacht). Mede op basis van de informatie uit dat gesprek ga ik vervolgens opzoek naar de bron(nen) van die klacht en daarmee krijgen we samen zicht op de achterliggende oorzaken. De oorzaak kan mechanisch, chemisch, emotioneel of energetisch van aard zijn. Met behulp van spiertesten (Toegepaste Kinesiologie) kan ik eenvoudig, snel en gericht testen waar, waarom en wanneer de balans bij jou verstoord is geraakt.

Toegepaste Kinesiologie is voor mij de basis van elke behandeling. Na de diagnose gebruik ik deze methode ook om de juiste behandeling voor elke individuele cliënt te vinden. Door mijn jarenlange ervaring en mijn opleidingen heb ik toegang tot een breed scala van therapieën en methoden, zoals acupunctuur, fysiotherapie, manuele-technieken, spagyriek, healingarts, bloesemtherapie, universele energie, coaching, NLP, meditatie, vitaminen/mineralen, cel zouten, voedingsadvies.

Al in het eerste consult heb je inzicht in de onderliggende oorzaak (en) van de klacht en kan direct met gerichte behandeling gestart worden. Deze kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelvormen en/of therapieën

De afgelopen jaren hebben zich een aantal ‘accenten’ ontwikkeld in de vragen die ik in mijn werk tegenkom. Ik heb gemerkt dat het soms nuttig is om die accenten naar voren te halen. Ik onderscheid een viertal ‘sporen’. Het betreft overigens geen zwart/wit keuze. Regelmatig merk ik dat iemand bijvoorbeeld switcht van werkgerelateerde vragen naar persoonlijke ontwikkelingsvragen.

Ieder mens is uniek dus elk traject zal ook uniek zijn