Therapie en Persoonlijke Ontwikkeling

Coach Tilburg Berkel-Enschot

THERAPIE EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Paul van der Lugt

 

De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt voor het behandelingstraject. In het aanmeldingsformulier vraag ik elke cliënt zijn vraag of klacht al kort te omschrijven.

 

 NB. wil je tijdens het eerste consult alle medicijnen, voedingssupplementen, homeopatische middelen, bloesemremedies meenemen die je op dit moment gebruikt.

 

Bron(nen) van de klacht

Tijdens het eerste consult bespreek ik met de cliënt uitgebreid zijn/haar hulpvraag (de klacht). Mede op basis van de informatie uit dat gesprek gaan we vervolgens opzoek naar de bron(nen) van die klacht en daarmee krijgen we samen zicht op de achterliggende oorzaken. Die kunnen mechanisch, chemisch, emotioneel of energetisch van aard zijn. Met behulp van de spiertesten uit de toegepaste kinesiologie kan ik eenvoudig, snel en gericht testen waar, waarom en wanneer de balans bij jou verstoord is geraakt.

Toegepaste Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is voor mij de basis van elke behandeling. Na de diagnose gebruik ik deze methode ook om de juiste behandeling voor elke individuele cliënt te vinden. Door mijn jarenlange ervaring en mijn opleidingen heb ik toegang tot een breed scala van therapieën en methoden, zoals acupunctuur, fysiotherapie, manuele-technieken, spagyriek, healingarts, bloesemtherapie, universele energie, coaching, NLP, vitaminen/mineralen, cel zouten, voedingsadvies.

Direct gerichte behandeling

Al in het eerste consult heb je inzicht in de onderliggende oorzaken van de klacht en kan direct met gerichte behandeling gestart worden. Deze kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelvormen en/of therapieën.

Viertal trajecten

De afgelopen jaren hebben zich een aantal ‘accenten’ ontwikkeld in de vragen die ik in mijn werk tegenkom. Dat heeft er toe geleid dat ik nu een viertal trajecten onderscheid, welke hiernaast te bekijken zijn.

Het betreft overigens geen zwart/wit keuze. Regelmatig merk ik dat iemand bijvoorbeeld switcht van werkgerelateerde vragen naar persoonlijke ontwikkelingsvragen en terug…