Therapeutisch Traject

Therapie Berkel-Enschot Tilburg

THERAPEUTISCH TRAJECT

Voor wie?

Een Therapeutisch Traject bij De Zicht kan nuttig zijn voor iedereen (volwassenen, kinderen en baby’s) die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke disbalans. Een therapeutisch traject wordt ingezet voor zowel acute klachten maar vooral voor chronische en/of steeds terugkerende klachten.

Wat levert het op?

Het traject draagt bij aan vermindering van je klachten en verbetering van je gezondheid en vitaliteit. Het biedt meer inzicht in het ontstaan (de achterliggende oorzaken) van je klachten, waardoor je zelf actief kunt bijdragen aan je herstel. Je leert beter om te gaan met bepaalde ziektebeelden en/of beperkingen.

Mogelijke klachten en vragen

Zonder volledig te zijn:

 • Spijsverteringsstoornissen: obstipatie, misselijkheid, zuurbranden, spastische darm.
 • Zenuwstoornissen: pijnklachten, slaapstoornissen, stress, hoofdpijn, migraine, duizeligheid.
 • Spier-, pees- en gewrichtsproblemen: pijn/stijfheid in rug, schouder, heup of ledematen.
 • Luchtwegproblemen: griep, verkoudheid, astma, keelontsteking, oorproblemen (tinnitus), hoest, bijholteontstekingen(sinusitis).
 • Posttraumatische klachten (bv. whiplash).
 • Begeleiding bij ernstige ziektes (zoals kanker) en begeleiding na bijvoorbeeld hartinfarct of herseninfarct. Doel is het verlichten van lijden en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
 • (Chronische) vermoeidheidsklachten.
 • Huidaandoeningen: jeuk, acne, eczeem, gordelroos.
 • Hormonale stoornissen: menstruatiestoornissen, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen zowel bij mannen als vrouwen.
 • Allergieën, voedsel intoleranties, zware metalen intoxicatie.
 • Verslavingen: roken, drugs, eten.
 • Chronische (pijn) klachten.
 • Groeipijnen, restless legs.
 • Circulatiestoornissen: oedeem.
 • Leer- en concentratieproblemen, geheugenproblemen.
 • Hyperactiviteit (ADHD, ADD) autisme,
 • Hoog gevoeligheid (HSP), begeleiding bij volwassenen en kinderen.
 • Slaapproblemen (volwassenen, kinderen en baby’s)
 • Emotionele problemen: depressie, angst, fobieën, burnout,
 • Huilbaby’s, onrustige kinderen
 • Gedragsproblemen bij kinderen en volwassenen

Met behulp van Toegepaste Kinesiologie waarbij je gebruik maakt van spiertesten kun je eenvoudig, snel en gericht uitzoeken en bevestigen waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans met gerichte therapie (acupunctuur, fysiotherapie, manuele technieken, spagyriek, healingarts, bloesemtherapie, universele energie, coaching, NLP, voedingssupplementen, celzouten, voedingsadviezen) weer hersteld kan worden.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven en Vergoedingen
Bekijk het overzicht van vergoedende zorgverzekeraars 2021 van het NVA.
Paul van der Lugt is lid van het NVA.

Referenties

Het resultaat was direct merkbaar

De laatste drie jaren kom ik met enige regelmaat bij Paul van de Lugt over de vloer. De eerste keer was dat voor fysiotherapie bij een van zijn collega’s. Zo kwam ik ook in contact met Paul zelf. Omdat ik met wat kleine lichamelijke problemen kampte waar ik maar niet vanaf kwam besloot ik om bij Paul onder behandeling te gaan.

Voorheen had ik altijd mijn twijfels bij het ‘alternatieve’. Accupunctuur en Toegepaste Kinesiologie of manuele therapie waren dingen die voor mij als vreemd te boek stonden. Ik was van mening dat klachten vanzelf wel over zouden gaan, maar toen ik me wat meer verdiepte in de materie besloot ik om eens een afspraak te maken met Paul.

De eerste keer was dat best raar, maar het resultaat was direct merkbaar! Vanaf dat moment was mijn twijfel ook compleet weg. Ik zag mijn klachten snel verdwijnen, voelde me fitter en zat beter in mijn vel. Ik ken Paul nu 3 jaar en ben erg te spreken over hem als persoon en zijn behandelingen.

R D


Ik ben bewuster gaan leven

Een paar jaar terug kwam ik op aanraden van mijn moeder terecht bij Centrum de Zicht. Ik had op dat moment last van jeuk over mijn hele lichaam. Ondanks het feit dat ik wel eens gelezen had dat dit met mijn diabetes en bloedsuiker waardes kon liggen schonk ik daar niet zoveel aandacht aan, dit gold ook voor de diabetes in het algemeen. Het heeft lang geduurd voordat ik helemaal van de jeuk af was, maar onbewust hebben de behandelingen ervoor gezorgd dat ik meer/beter bezig ging met mijn diabetes dan ik in mijn hele leven gedaan had. Ik ben voortaan trots op mijn bloedsuikers en ik voel me een heel stuk beter dan voorheen.

Om precies aan te geven wat Paul nu exact deed is moeilijk. De behandeling werd in ieder geval ondersteund door acupunctuur en de gesprekken zorgde ervoor dat ik bewuster ben gaan leven.

Van sommige dingen moet je je misschien ook niet af vragen hoe het kan maar je er bewust van zijn dat het gewoon zo is.

B L


Boeiende en leerzame consulten

Voor mij dienen de kinesiologie consulten als een soort preventieve natuurlijke geneeswijze. Ziek zijn is in mijn ogen niet normaal, graag wil ik het voorkomen en Paul van der Lugt helpt me erbij om goed naar mijn lichaam te luisteren en dat doet hij met succes. Graag neem ik mezelf en mijn lichaam serieus en werk ik aan mijn vitaliteit met gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en door emotioneel in evenwicht te zijn. Mijn lichamelijke conditie (vitaliteit) beïnvloed mijn emotionele staat en mijn emotionele staat heeft weer effect op mijn vitaliteit. Het is een wisselwerking.

Zo kwam ik erachter welke voedingsstoffen voor mijn lichaam wel en minder geschikt zijn en welke emotionele blokkades achter mijn soms mindere vitaliteit schuil gaan. De boeiende en leerzame consulten zijn als het ware een cadeautje aan mezelf.

O R


Voor mij was Toegepaste Kinesiologie een uitkomst

Enkele jaren geleden kwam ik bij Paul terecht na een verwijzing van een vriend van hem. Mijn klachten waren chronische vermoeidheid na verschillende infectieziekten (Pfeiffer, toxoplasmose) en overgevoeligheid voor voeding, make-up enz. Ik had al verschillende alternatieve therapieën gehad maar was nog steeds niet de oude.

Voor mij was Toegepaste Kinesiologie een uitkomst. Langzaam werd mijn lichaam sterker en kreeg ik weer vertrouwen in een volledig herstel. Nu kom ik nog iedere maand bij Paul omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans zijn. En dat wil ik graag zo houden. Ik ben volledig hersteld en nee, niet de oude maar helemaal nieuw.

M M

Referenties Kinderen

Fijne hulp voor ons dochtertje

Onze dochter Yenthe had al vanaf haar geboorte veel last van darmkrampjes, zonder een aanwijsbare oorzaak. Tot haar 2 jaar was gebruikte ze iedere dag lactulose en met regelmaat microlax. Dit ging ons tegen staan en omdat Bas zoveel baat had bij de behandeling van Paul namen we Yenthe ook mee. Yenthe was meteen op haar gemak bij Paul en het fijne is ook dat het kind lekker kan spelen omdat de behandeling via de ouders plaats vindt.

Na de eerste afspraak was al duidelijk dat ze allergieën had voor met name citrusvruchten.Deze gaven wij haar nota bene elke dag omdat we dachten dat dit de stoelgang bevorderde! Er volgden meerdere behandelingen en steeds meer werden wij geconfronteerd met het feit dat Yenthe dingen voorspelde/aangaf die ook daadwerkelijk zo waren zonder dat ze het kon weten.

Yenthe had ook vele denkbeeldige vriendjes en was erg gevoelig, met name ving ze ook het gevoel van anderen sterk op. Aanvankelijk vonden wij dat best een enge gedachte en wisten niet wat we er mee moesten doen. Op het zelfde moment dat wij ergens hadden gelezen over nieuwetijds kinderen kaartte Paul dit bij ons aan en gaf aan dat onze dochter hier vele kenmerken van vertoonde.

De behandeling ging hier op verder en Yenthe vroeg steeds zelf wanneer ze weer naar Paul mocht omdat ze vond dat ze nieuwe druppeltjes nodig had (deze zijn onderdeel van de behandelmethode). In de periode hierna ging Yenthe steeds lekkerder in haar vel zitten en de denkbeeldige vriendje verdwenen naar de achtergrond (alleen als ze niet lekker in haar vel zat kwamen deze weer massaal te voorschijn). Ook kon ze steeds beter met gevoel/emoties omgaan.

Yenthe is ongeveer 1,5 jaar door Paul behandeld en het gaat dan om 5 a 6 keer per jaar. Yenthe is nu 5,5 jaar en al 1.5 jaar niet meer bij Paul geweest, ook de druppeltjes zijn niet meer nodig. Het gaat heel goed met haar! Voor ons geldt nu vooral… vraag je niet af hoe het allemaal zo kon gebeuren maar geniet ervan dat het zo goed met haar gaat!

C B