Referenties

Ervaringen Toegepaste Kinesiologie Therapeutisch Centrum De Zicht

REFERENTIES

Therapeutisch Traject
In goede handen

Je hebt me tijdens de uren dat ik bij jou op de behandeltafel lag geholpen om naar ‘alle lagen’ van mezelf en het leven te kijken.
Naar mijn lijf, mijn energie, emoties, mijn ziel, en ook naar de praktische ‘uitvoering’ daarvan in het gewone dagelijkse leven.
We hebben samen naar oorzaken gekeken, maar ook naar de stappen die ik zetten kón, en die ik te zetten had.
Je hebt met elke keer op alle vlakken duwtjes in de goede richting gegeven, en dan ging ik weer op pad.
En we hebben ook vaak gelachen.

Veel dank voor je goede zorgen, ik heb  elke keer weer gevoeld dat ik bij jou in goede handen was.

R W


Het resultaat was direct merkbaar

De laatste drie jaren kom ik met enige regelmaat bij Paul van de Lugt over de vloer. De eerste keer was dat voor fysiotherapie bij een van zijn collega’s. Zo kwam ik ook in contact met Paul zelf. Omdat ik met wat kleine lichamelijke problemen kampte waar ik maar niet vanaf kwam besloot ik om bij Paul onder behandeling te gaan.

Voorheen had ik altijd mijn twijfels bij het ‘alternatieve’. Accupunctuur en Toegepaste Kinesiologie of manuele therapie waren dingen die voor mij als vreemd te boek stonden. Ik was van mening dat klachten vanzelf wel over zouden gaan, maar toen ik me wat meer verdiepte in de materie besloot ik om eens een afspraak te maken met Paul.

De eerste keer was dat best raar, maar het resultaat was direct merkbaar! Vanaf dat moment was mijn twijfel ook compleet weg. Ik zag mijn klachten snel verdwijnen, voelde me fitter en zat beter in mijn vel. Ik ken Paul nu 3 jaar en ben erg te spreken over hem als persoon en zijn behandelingen.

R D


Ik ben bewuster gaan leven

Een paar jaar terug kwam ik op aanraden van mijn moeder terecht bij Centrum de Zicht. Ik had op dat moment last van jeuk over mijn hele lichaam. Ondanks het feit dat ik wel eens gelezen had dat dit met mijn diabetes en bloedsuiker waardes kon liggen schonk ik daar niet zoveel aandacht aan, dit gold ook voor de diabetes in het algemeen. Het heeft lang geduurd voordat ik helemaal van de jeuk af was, maar onbewust hebben de behandelingen ervoor gezorgd dat ik meer/beter bezig ging met mijn diabetes dan ik in mijn hele leven gedaan had. Ik ben voortaan trots op mijn bloedsuikers en ik voel me een heel stuk beter dan voorheen.

Om precies aan te geven wat Paul nu exact deed is moeilijk. De behandeling werd in ieder geval ondersteund door acupunctuur en de gesprekken zorgde ervoor dat ik bewuster ben gaan leven.

Van sommige dingen moet je je misschien ook niet af vragen hoe het kan maar je er bewust van zijn dat het gewoon zo is.

B L


Boeiende en leerzame consulten

Voor mij dienen de kinesiologie consulten als een soort preventieve natuurlijke geneeswijze. Ziek zijn is in mijn ogen niet normaal, graag wil ik het voorkomen en Paul van der Lugt helpt me erbij om goed naar mijn lichaam te luisteren en dat doet hij met succes. Graag neem ik mezelf en mijn lichaam serieus en werk ik aan mijn vitaliteit met gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en door emotioneel in evenwicht te zijn. Mijn lichamelijke conditie (vitaliteit) beïnvloed mijn emotionele staat en mijn emotionele staat heeft weer effect op mijn vitaliteit. Het is een wisselwerking.

Zo kwam ik erachter welke voedingsstoffen voor mijn lichaam wel en minder geschikt zijn en welke emotionele blokkades achter mijn soms mindere vitaliteit schuil gaan. De boeiende en leerzame consulten zijn als het ware een cadeautje aan mezelf.

O R

Voor mij was Toegepaste Kinesiologie een uitkomst

Enkele jaren geleden kwam ik bij Paul terecht na een verwijzing van een vriend van hem. Mijn klachten waren chronische vermoeidheid na verschillende infectieziekten (Pfeiffer, toxoplasmose) en overgevoeligheid voor voeding, make-up enz. Ik had al verschillende alternatieve therapieën gehad maar was nog steeds niet de oude.

Voor mij was Toegepaste Kinesiologie een uitkomst. Langzaam werd mijn lichaam sterker en kreeg ik weer vertrouwen in een volledig herstel. Nu kom ik nog iedere maand bij Paul omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans zijn. En dat wil ik graag zo houden. Ik ben volledig hersteld en nee, niet de oude maar helemaal nieuw.

M M

Therapeutisch Traject Kinderen
Fijne hulp voor ons dochtertje

Onze dochter Yenthe had al vanaf haar geboorte veel last van darmkrampjes, zonder een aanwijsbare oorzaak. Tot haar 2 jaar was gebruikte ze iedere dag lactulose en met regelmaat microlax. Dit ging ons tegen staan en omdat Bas zoveel baat had bij de behandeling van Paul namen we Yenthe ook mee. Yenthe was meteen op haar gemak bij Paul en het fijne is ook dat het kind lekker kan spelen omdat de behandeling via de ouders plaats vindt.

Na de eerste afspraak was al duidelijk dat ze allergieën had voor met name citrusvruchten.Deze gaven wij haar nota bene elke dag omdat we dachten dat dit de stoelgang bevorderde! Er volgden meerdere behandelingen en steeds meer werden wij geconfronteerd met het feit dat Yenthe dingen voorspelde/aangaf die ook daadwerkelijk zo waren zonder dat ze het kon weten.

Yenthe had ook vele denkbeeldige vriendjes en was erg gevoelig, met name ving ze ook het gevoel van anderen sterk op. Aanvankelijk vonden wij dat best een enge gedachte en wisten niet wat we er mee moesten doen. Op het zelfde moment dat wij ergens hadden gelezen over nieuwetijds kinderen kaartte Paul dit bij ons aan en gaf aan dat onze dochter hier vele kenmerken van vertoonde.

De behandeling ging hier op verder en Yenthe vroeg steeds zelf wanneer ze weer naar Paul mocht omdat ze vond dat ze nieuwe druppeltjes nodig had (deze zijn onderdeel van de behandelmethode). In de periode hierna ging Yenthe steeds lekkerder in haar vel zitten en de denkbeeldige vriendje verdwenen naar de achtergrond (alleen als ze niet lekker in haar vel zat kwamen deze weer massaal te voorschijn). Ook kon ze steeds beter met gevoel/emoties omgaan.

Yenthe is ongeveer 1,5 jaar door Paul behandeld en het gaat dan om 5 a 6 keer per jaar. Yenthe is nu 5,5 jaar en al 1.5 jaar niet meer bij Paul geweest, ook de druppeltjes zijn niet meer nodig. Het gaat heel goed met haar! Voor ons geldt nu vooral… vraag je niet af hoe het allemaal zo kon gebeuren maar geniet ervan dat het zo goed met haar gaat!

C B

Persoonlijke Ontwikkeling
Een verkorte weg naar de waarheid in het leven

Echte groei komt van binnen uit, het willen werken aan je zelf zodat je dichter bij jezelf komt en daardoor dus ook bij anderen. Centrum De Zicht (Paul) ondersteunt je met die persoonlijke ontwikkeling doordat het vanuit jouw eigen persoonlijkheid werkt, je leert naar je lichaam te luisteren en er waardevolle informatie uit te halen. Door de spiegel die je voorgehouden wordt kun je snel persoonlijke voortgang maken, die anders maanden of meer zou innemen. Je zou het kunnen zien als een verkorte weg naar de waarheid in het leven.

H M


Jezelf op een vertrouwde manier ontdekken

Bij De Zicht is een persoonlijke gelijkwaardige basis om jezelf op een vertrouwde manier te ontdekken SAMEN met Paul. Geen afstandelijke patiënt-behandelaar relatie dus, zoals we die maar al te vaak kennen. Voor mij was de werkwijze in eerste instantie even wennen (ik vond het grappig en anders dan de ‘reguliere’ behandelingen), aangezien het een deel met overgave te maken heeft aan het proces. Maar toen ik de week na de behandeling de resultaten ervoer, lag voor mij de weg volledig open, en maakte de gezonde nuchterheid plaats voor vertrouwen.

S G


Je komt al snel verder

Paul is enthousiast en gedreven! Hij is zeer vakkundig en beheerst diverse technieken. Je komt al snel verder, waar je ook maar voor bij hem aanklopt. Daarbij is ‘De Zicht’ een prettig plek om te komen.

R N


Paul liet (onvermoede) verbanden zien

Paul laat je (aan je lijf) ervaren dat er meerdere manieren zijn om te kijken naar je klachten, je ziekte en je leven. Hij laat je (soms onvermoede) verbanden zien die nieuwe “handvatten” bieden om klachten te verbeteren of het leven met een chronische ziekte (sarcoidose) hanteerbaarder te maken. Voor mij is dat een nuttige en prettige aanvulling gebleken op de reguliere behandeling door huisarts en specialist. En het heeft resultaat gehad. Het heeft mij bovendien inzichten opgeleverd die ook op andere terreinen van mijn leven toepasbaar zijn.

P L


Boeiende en leerzame consulten

Voor mij dienen de kinesiologie consulten als een soort preventieve natuurlijke geneeswijze. Ziek zijn is in mijn ogen niet normaal, graag wil ik het voorkomen en Paul van der Lugt helpt me erbij om goed naar mijn lichaam te luisteren en dat doet hij met succes. Graag neem ik mezelf en mijn lichaam serieus en werk ik aan mijn vitaliteit met gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en door emotioneel in evenwicht te zijn. Mijn lichamelijke conditie (vitaliteit) beïnvloed mijn emotionele staat en mijn emotionele staat heeft weer effect op mijn vitaliteit. Het is een wisselwerking.

Zo kwam ik erachter welke voedingsstoffen voor mijn lichaam wel en minder geschikt zijn en welke emotionele blokkades achter mijn soms mindere vitaliteit schuil gaan. De boeiende en leerzame consulten zijn als het ware een cadeautje aan mezelf.

O R

DRU Yoga
Fijne online lessen

Heel prettig om ook online yoga les te kunnen volgen in deze Corona tijd. Margots manier van lesgeven en Zoom lenen zich hier goed voor. Ondanks dat we niet fysiek samenkomen, voel ik me toch verbonden met de andere yogi. Dezelfde sfeer realiseren als in de Zicht is wellicht wat lastig (er gebeurt altijd iets met me als ik binnen stap in de Zicht, ik voel me direct rustig), maar een eigen kamer voor het beoefenen van de yoga en een kaarsje erbij helpen wel mee voor een fijne yoga ervaring @home.

Esther


Een heerlijke flow

Mijn Yoga pad bewandel ik al zo’n 10 jaar met veel passie en is gestart met het volgen van Hatha-yogalessen. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter en ik ben 4 jaar geleden gestart met een Yoga-docentenopleiding in Rotterdam (de Integrale Yoga). In diezelfde tijd ben ik bij Margot gestart met Dru-yoga. Ik heb 3 jaar de docentenopleiding gevolgd om daarna een overstap te maken naar de Dru Yoga-docentenopleiding. Wat natuurlijk alles zegt over zowel de Dru Yoga, als Margot. Het fijne van deze Yoga vorm is dat alle houdingen op een zachte vloeiende wijze uitgevoerd worden, zo anders als bij andere Yoga-vormen. Ook leeftijd en bewegingsbeperkingen zijn bij deze vorm van yoga ondergeschikt.

De yogalessen van Margot hebben een duidelijke opbouw en thema waardoor je tijdens de lessen in een heerlijke flow komt en  je je steeds meer kan ontspannen.

Hanneke


Ik kwam weer ‘thuis’ in mijn lichaam

Ongeveer drie jaar geleden werd ik geconfronteerd met een ‘vastgeroest’ bekken- en heupgebied en met vreselijke pijn ten gevolge van een beklemming van een zenuw.

Ik kon mezelf niet meer aankleden en niet meer op het toilet zitten, om over alle andere beperkingen nog maar niet te spreken … Ik ben toen begonnen met Dru Yoga; wat een warm welkom en wat een hulp van Margot om mijn fysieke grenzen goed te bewaken en toch, waar mogelijk, de oefeningen mee te doen.

Ik werd gaandeweg steeds soepeler en meer ontspannen en het vertrouwen in mijn lichaam kwam terug, ik kwam weer ‘thuis’ in mijn lichaam en nu kan ik weer alle vormen meedoen.

Wat ik zo heerlijk vind aan Dru Yoga zijn de vloeiende bewegingen op muziek, de aandacht voor je ademhaling en de woorden die Margot erbij zegt, om zo bewuster aanwezig te leren zijn in het moment van Nu. De ontspanningsoefening aan het eind van elke les is een heerlijk ‘toetje’. Een aanrader dus!

Ine


Momenten van rust en bewustzijn

Ik volg al ongeveer 5 jaar Dru Yoga lessen bij Margot. Voor mij zijn het vooral momenten van rust en bewustzijn. Bewust ademen, bewust bewegen, bewust aanwezig zijn in het nu. De bewegingen zijn vloeiend en voor iedereen haalbaar; Margot leidt je er vlekkeloos doorheen! Ook de ontspanning is heerlijk.

Kortom: lekker een momentje voor jezelf en even bijtanken van de hectiek van elke dag! Een aanrader voor iedereen. Bedankt voor alle heerlijke  en enthousiaste lessen die ik al gehad heb!

Nicole


Lichamelijke én mentale ontspanning

Margot zorgt voor afwisselende lessen, waardoor het nooit saai of eentonig wordt. Na een Yoga les kom je heerlijk ontspannen thuis.

Niet alleen lichamelijke maar zeker ook mentale ontspanning overigens.  Margot heeft altijd een luisterend oor en heeft oog voor je tijdens de les. Omdat we in een kleine setting les krijgen is er een prettige sfeer in de groep. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mary


Een perfecte manier om te ontspannen

Ruim 15 jaar geleden ben ik, op aanraden van anderen, begonnen met yoga. Het leek me in 1e instantie niet meteen iets voor mij, ik had tot die tijd vooral balsporten gedaan en vond het altijd erg lekker om even goed moe te worden van sporten. Maar na die ene fijne proefles Dru-yoga in Utrecht, ben ik er niet meer mee gestopt en ik volg nu zelfs de opleiding tot Hatha yoga docent.

De lessen bij Margot doe ik nu bijna 3 jaar en ik vind ze zo fijn en gezellig, dat ik die er voorlopig nog graag naast blijf doen. Margot’s lessen zijn voor mij een perfecte manier om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse drukte van werk en privé. Daarnaast is het voor mij een goede manier om fysiek soepel en fit te blijven. De combinatie van vloeiende series, houdingen, ademhalingsoefeningen, bewegingen van de wervelkolom en een heerlijke ontspanning en/of meditatie aan het einde van de les, vind ik ideaal. Maar bovenal wordt de les door Margot erg leuk, kundig, persoonlijk & betrokken gegeven.

Rinske


Ademhaling, Bewegen & Ontspanning

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik met yoga kennis gemaakt. Na een aantal vage lichamelijke klachten (o.a. spanning op de borst) kwam naar voren dat mijn borstkast “vast zat”. Dit als gevolg van onder andere een te hoge ademhaling. Mijn enigszins gejaagde ademhaling leidde tot veel onrust met alle vervelende gevolgen van dien.

In ben toen bij Margot gestart met Yoga. In een kleine groep 1,5 uur oefeningen doen, bewegen en goed concentreren op je ademhaling. Iedereen kan op eigen tempo en naar zijn of haar mogelijkheden meedoen. Op een plezierige wijze ben je met eigen lichaam en geest bezig. Je wordt op een kundige wijze door de oefeningen begeleid. Er wordt voortdurend gefocust op de ademhaling en je wordt uitgedaagd innerlijke rust te vinden, zodat je probeert pure ontspanning in jezelf te vinden. Regelmatig  zijn er meditatieve oefeningen waarbij je tracht de continue gedachtestroom te doorbreken teneinde zelf meer rust te ervaren.

Kortom, een aanrader. Ik heb daadwerkelijk baat bij yoga. Wekelijks 1,5 uur afwisselende oefeningen, bewuste ademhaling en ontspanning, een puur genot voor jezelf! Margot bedankt.

Paul