Persoonlijke Ontwikkeling

Coach Tilburg Berkel-Enschot

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Voor wie?

Een persoonlijk ontwikkelingstraject bij De Zicht kan nuttig zijn, als je een stap voorwaarts wil maken, belemmerende patronen (inzicht in je valkuilen) en gewoontes achter je wilt laten of meer inzicht wilt krijgen in je huidige functioneren (zowel privé als werk).

Wat levert het op?

Je krijgt meer inzicht in je eigen functioneren, je goede en misschien minder goede punten. Je wordt je bewust van je belemmerende overtuigingen, gedachten, (oude) gedragspatronen en gevoelens. Je krijgt inzicht in wat je drijfveren zijn en welke behoeftes en verlangens je hebt. Je passie, je kracht en je kwaliteiten komen aan het licht. Hierdoor kan je meer uit het leven halen, echt doen wat bij je past en waar je energie van krijgt. Je kan meer genieten.

Mogelijke thema’s en vragen
  • Wanneer je je persoonlijke situatie beter in balans wilt brengen en meer wilt genieten van alle mooie dingen van het leven.
  • Wanneer je bent uitgevallen met burn-out achtige klachten, en je wilt inzicht krijgen in de oorzaak (privé en/of werk) deze past beter bij werk gerelateerde trajecten
  • Wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd te vol zit, je te veel op je schouders neemt, je de lat te hoog legt; welke keuzes kan ik dan maken? en hoe kan ik mijn denken beter ordenen, zodat ik beter prioriteiten kan stellen?
  • Wanneer er ingrijpende veranderingen of gebeurtenissen in het leven plaatsvinden of plaats gevonden hebben en je daarop wilt reflecteren.
  • Wanneer je je angsten wilt begrijpen en oplossen.
  • Wanneer je vragen hebt over hooggevoeligheid (HSP), zowel bij volwassenen als bij kinderen.
  • Wanneer je bevestiging of ondersteuning zoekt bij het maken van keuzes.
  • Wanneer je je niet begrepen voelt
  • Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in je ‘schaduw’ kanten.

Toegepaste Kinesiologie is ook hier een prachtig instrument ter ondersteuning van persoonlijkheidsontwikkeling (mensen op het juiste spoor zetten qua studie, werk, relaties, belastbaarheid). Je kunt het hoe en waarom van een disbalans uittesten via de spiertesten. De ontstane inzichten zorgen samen met de op jouw persoon gerichte aandacht en begeleiding voor bevestiging en persoonlijke groei.

Tarieven en Vergoedingen

Tarieven en Vergoedingen
Zie onder EXTRA INFO home page | Tarieven en vergoedingen

Referenties

Een verkorte weg naar de waarheid in het leven

Echte groei komt van binnen uit, het willen werken aan je zelf zodat je dichter bij jezelf komt en daardoor dus ook bij anderen. Centrum De Zicht (Paul) ondersteunt je met die persoonlijke ontwikkeling doordat het vanuit jouw eigen persoonlijkheid werkt, je leert naar je lichaam te luisteren en er waardevolle informatie uit te halen. Door de spiegel die je voorgehouden wordt kun je snel persoonlijke voortgang maken, die anders maanden of meer zou innemen. Je zou het kunnen zien als een verkorte weg naar de waarheid in het leven.

H M


Jezelf op een vertrouwde manier ontdekken

Bij De Zicht is een persoonlijke gelijkwaardige basis om jezelf op een vertrouwde manier te ontdekken SAMEN met Paul. Geen afstandelijke patiënt-behandelaar relatie dus, zoals we die maar al te vaak kennen. Voor mij was de werkwijze in eerste instantie even wennen (ik vond het grappig en anders dan de ‘reguliere’ behandelingen), aangezien het een deel met overgave te maken heeft aan het proces. Maar toen ik de week na de behandeling de resultaten ervoer, lag voor mij de weg volledig open, en maakte de gezonde nuchterheid plaats voor vertrouwen.

S G


Je komt al snel verder

Paul is enthousiast en gedreven! Hij is zeer vakkundig en beheerst diverse technieken. Je komt al snel verder, waar je ook maar voor bij hem aanklopt. Daarbij is ‘De Zicht’ een prettig plek om te komen.

R N


Paul liet (onvermoede) verbanden zien

Paul laat je (aan je lijf) ervaren dat er meerdere manieren zijn om te kijken naar je klachten, je ziekte en je leven. Hij laat je (soms onvermoede) verbanden zien die nieuwe “handvatten” bieden om klachten te verbeteren of het leven met een chronische ziekte (sarcoidose) hanteerbaarder te maken. Voor mij is dat een nuttige en prettige aanvulling gebleken op de reguliere behandeling door huisarts en specialist. En het heeft resultaat gehad. Het heeft mij bovendien inzichten opgeleverd die ook op andere terreinen van mijn leven toepasbaar zijn.

P L


Boeiende en leerzame consulten

Voor mij dienen de kinesiologie consulten als een soort preventieve natuurlijke geneeswijze. Ziek zijn is in mijn ogen niet normaal, graag wil ik het voorkomen en Paul van der Lugt helpt me erbij om goed naar mijn lichaam te luisteren en dat doet hij met succes. Graag neem ik mezelf en mijn lichaam serieus en werk ik aan mijn vitaliteit met gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en door emotioneel in evenwicht te zijn. Mijn lichamelijke conditie (vitaliteit) beïnvloed mijn emotionele staat en mijn emotionele staat heeft weer effect op mijn vitaliteit. Het is een wisselwerking.

Zo kwam ik erachter welke voedingsstoffen voor mijn lichaam wel en minder geschikt zijn en welke emotionele blokkades achter mijn soms mindere vitaliteit schuil gaan. De boeiende en leerzame consulten zijn als het ware een cadeautje aan mezelf.

O R