Paul van der Lugt

PAUL VAN DER LUGT (1957)

Toegepaste Kinesiologie
Paul van der Lugt

Als je een mens behandelt alsof hij al is wat hij zou moeten zijn, zal hij worden wat hij zou moeten en kunnen zijn. (Goethe)

Door de jaren heen is deze uitspraak van Goethe een soort ‘lijfspreuk’ geworden van waaruit ik mijn werk doe.

In 1981 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Na het behalen van mijn diploma ben ik parttime gaan werken in een particuliere praktijk en daarnaast heb ik in die periode 3 jaar gestudeerd aan de Interfaculteit in Amsterdam (bewegingswetenschappen). In 1984 startte ik een eenmanspraktijk fysiotherapie in Berkel-Enschot. In de loop der jaren is de fysiotherapiepraktijk uitgegroeid en verbreed tot Therapeutisch Centrum De Zicht, een praktijk met 4 medewerkers.

Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met Margot Thoene. Samen hebben wij 2 kinderen, beiden zijn door ons op zeer jonge leeftijd geadopteerd.

Mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn blijvende verwondering en mijn zoektocht naar eenvoud, hebben er steeds voor gezorgd dat er nieuwe inzichten en methodes op mijn pad zijn gekomen. Toegepaste Kinesiologie en Acupunctuur zijn geleidelijk de bases geworden van al mijn behandelingen en therapieën. Mijn partner Margot Thoene heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ervaren DRU yoga/DRU meditatie docent. Deze gezamenlijke ontwikkeling heeft er toe geleid, dat we in september 2013 hebben besloten het centrum opnieuw en op onze eigen wijze opnieuw vorm te geven.

Mijn drijfveer is de levenskwaliteit, de vitaliteit van de cliënt optimaal te maken. Ik richt me op de mens als totaliteit. Samen met de cliënt verdiep ik me in zijn hulpvraag, de vraag: “hoe weer gezond te worden”, “hoe te veranderen”, “hoe te kunnen groeien”, “hoe om te gaan met een aandoening of beperking”. Bovendien, is zelfwerkzaamheid en eigen inbreng van de cliënt, naast mijn behandeling en ondersteuning, cruciaal in elk traject.

Inzicht in de oorzaak van de klacht is de eerste stap op weg naar genezing.

Door mijn jarenlange praktijkervaring als therapeut en de opleidingen die ik gevolgd heb, maar ook door de ontwikkelingen in mijn persoonlijk leven, ben ik steeds meer gaan inzien dat alles wat je tegenkomt in je leven, je relatie, je werk, je ziekte, je geluk, je verdriet, je angst of je teleurstelling een opstap kan zijn naar groei, ontwikkeling en bezieling (transformatie). Ieder mens heeft zijn eigen problematiek en heeft daarom een geheel eigen specifieke aanpak nodig.

Het fascineert mij elke keer weer dat ik met behulp van de spiertesten uit de Toegepaste Kinesiologie, eenvoudig en snel op mechanisch-, chemisch-, energetisch- of emotioneel niveau een blokkade kan constateren en vervolgens kan helpen opheffen; de energie gaat weer stromen, het genezingsproces wordt in beweging gezet.

Opleidingen

Fysiotherapie| 1977-1981
Bewegingswetenschappen| 1981-1983
Cyriax
(Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde)
| 1984
Acupunctuur Opleiding| 1991-1994
Toegepaste Kinesiologie| 1994
Applied Kinesiologie| 1994-1997
NLP en Lifemanagement (Anthony Robbins)| 1996-1997
Universe Energie | 1997-2002
Mens en Intuïtie (Intuïtieve Ontwikkeling) | 2003
Basisopleiding Enneagram| 2004
Healing Arts Opleiding| 2004-2006
DRU Meditatie Opleiding| 2008-2010
Spagyriek (Natuurgeneeswijze)| 2014-2015
Human Design| 2017-2020
Lt-Balance| 2020