DRU Yoga

Coaching Tilburg Berkel-Enschot Coach

DRU YOGA

Dat wat aandacht krijgt, groeit

 

DRU yoga is een dynamische, vrolijke en ontspannen yoga, die zich kenmerkt door zachte vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen. DRU yoga is goed voor lichaam en geest, het verjongt je ziel, bevordert je innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een mondige positieve levenshouding. Alle bewegingen in DRU yoga vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Een flexibele en gezonde wervelkolom bevordert je algehele gezondheid. DRU momenten, momenten van stilte, vormen een belangrijk onderdeel van het bewegingsritme. DRU yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga.

DRU yoga vindt zijn oorsprong in India en heeft als basis dat vreugde en enthousiasme onmisbare elementen zijn om veranderingen in jezelf te realiseren. DRU yoga omvat klassieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren, (mudra’s) positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen (Energy Block Release) van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. Elke DRU yoga les wordt afgesloten met een diepe ontspanning (relaxatie).

Beweging

Plezier

Wervelkolom

Ademhaling

Visualisatie

Energie

Waarom DRU Yoga?

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten; je krijgt meer energie, je uithoudingsvermogen kan verbeteren en je lichaamsbewustzijn kan toenemen. In een Dru yoga les worden vele spieren gebruikt, ook de lachspieren. Dru yoga kan helpen op een positieve manier in het leven te staan; je gemoedsstemming kan erdoor verbeteren, je kan je emotioneel evenwichtiger gaan voelen, negatieve gedachtes kan je kwijtraken en je zelfvertrouwen kan toenemen.

Wat is nu specifiek aan DRU Yoga?

 • Alle gewrichten worden “zacht” en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en ook kan zo subtiele energie vrij stromen.
 • Energy Block Release reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, het zijn vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energieblokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten.
 • In Dru yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; een gezonde rug bevordert een gezond lichaam. De spinal wave (golvende beweging van de wervelkolom) en de draaiing van de wervelkolom zijn basisbewegingen die bijdragen aan de gezonde rug.
 • In Dru yoga is altijd aandacht voor: ‘core stability’, kernstabiliteit van de centrale houdingsspieren.
 • Met Dru yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam (de Chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.

Voor wie is het?

Dru Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht conditie, leeftijd, gewicht, geslacht, ervaring, lengte.
Bij DRU Yoga gaat het niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen.

Wilt u:
•    Ontspannen in beweging komen?
•    Bewust worden van uw lichaam?
•    Soepele gewrichten en spieren?
•    Een goede lichaamshouding?
•    Meer geestelijke en lichamelijke stabiliteit?
•    Meer zelfvertrouwen?
•    Meer levensvreugde en creativiteit?
•    Meer rust?

Dan is DRU Yoga voor u geschikt!

N.B. DRU Yoga op maat is ook mogelijk.

Mocht u liever individueel Yoga les volgen, passend bij uw specifieke vraag of klacht, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Neem voor meer informatie hierover contact met mij op via 013 533 28 65 of mail uw vraag naar margot@centrumdezicht.nl

Lestijden en tarieven

Maandag| 13.30-14.45 uur
Dinsdag| 18.45-20.00 uur| 20.15-21.30 uur
Woensdag| 9.30-10.45 uur| 18.45-20.00 uur
| 20.15-21.30 uur
Donderdag| 9.00-10.15 uur

Een les duurt 5 kwartier. In een lesgroep zitten maximaal  10 personen. (afhankelijk van de dan geldende Corona regels zal de lesgroep kleiner zijn en zal een deel van de groep de les thuis via Zoom volgen)

Een blok van 30 lessen kost 360 euro , een lesblok start in september en loopt tot juli, tussentijds instromen is mogelijk indien er plaats in een groep is. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Een proefles volgen kan altijd, een proefles kost 8 euro.

Draag tijdens de les makkelijk zittende kleding. I.v.m. Corona is het belangrijk dat je zoveel mogelijk je eigen Yogamateriaal meeneemt. (yogamat, een badlaken, een fleece deken, warme sokken, een vest en een flesje water).

Hoe ziet een DRU Yoga les eruit?

 • Activering van het lichaam (warming up)
 • Energy Block Release (opheffen van energie blokkades)
 • Asana’s (klassieke yoga houdingen)
 • Pranayama (ademhalingstechnieken)
 • Concentratie en meditatie oefeningen
 • Diepe ontspanning (spierspanning wordt losgelaten, lichaam en geest komen tot rust, het lichaam wordt opgeladen met nieuwe energie)

Dit alles in een sfeer van vriendelijkheid en rust.
Een DRU Yoga les duurt 1,5 uur.
U volgt de les in een groep van maximaal 10 personen.

N.B. Op dit moment geef ik enkel gecombineerde lessen; waar zowel DRU Yoga als Dru Meditatie aan bod komen. De ervaring heeft mij laten zien dat Yoga en Meditatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat betekent 'DRU'?

Het begrip DRU houdt verband met de poolster. Als je s ’nachts naar de sterrenhemel kijkt, lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de poolster heen te draaien. De poolster zelf beweegt niet en lijkt het punt van stilte te zijn in het universum, waar alles omheen draait. De betekenis van DRU houdt ook verband met een beroemd verhaal uit India over een jonge prins Dhruvam genaamd die, nadat hij is verstoten door zijn vader, het bos intrekt om te mediteren. Zijn meditatie is zo diep en intens dat hij zijn lichaam en geest tot een rustpunt weet te brengen. Zelfs zijn ademhaling stopt en daarmee valt er een stilte over de aarde. Ook wij kunnen lichaam, geest en ziel in balans brengen tot dat centrum van stilte. Binnen de yoga en meditatie zijn we altijd op zoek naar dat rustpunt. We noemen die punten: DRU punten. Soms oefenen ze invloed uit op ons lichaam, onze emoties en ons denken en bevinden we ons in een volledige en allesomvattende stilte.

Referenties

Een heerlijke flow

Mijn Yoga pad bewandel ik al zo’n 10 jaar met veel passie en is gestart met het volgen van Hatha-yogalessen. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter en ik ben 4 jaar geleden gestart met een Yoga-docentenopleiding in Rotterdam (de Integrale Yoga). In diezelfde tijd ben ik bij Margot gestart met Dru-yoga. Ik heb 3 jaar de docentenopleiding gevolgd om daarna een overstap te maken naar de Dru Yoga-docentenopleiding. Wat natuurlijk alles zegt over zowel de Dru Yoga, als Margot. Het fijne van deze Yoga vorm is dat alle houdingen op een zachte vloeiende wijze uitgevoerd worden, zo anders als bij andere Yoga-vormen. Ook leeftijd en bewegingsbeperkingen zijn bij deze vorm van yoga ondergeschikt.

De yogalessen van Margot hebben een duidelijke opbouw en thema waardoor je tijdens de lessen in een heerlijke flow komt en  je je steeds meer kan ontspannen.

Hanneke


Ik kwam weer ‘thuis’ in mijn lichaam

Ongeveer drie jaar geleden werd ik geconfronteerd met een ‘vastgeroest’ bekken- en heupgebied en met vreselijke pijn ten gevolge van een beklemming van een zenuw.

Ik kon mezelf niet meer aankleden en niet meer op het toilet zitten, om over alle andere beperkingen nog maar niet te spreken … Ik ben toen begonnen met Dru Yoga; wat een warm welkom en wat een hulp van Margot om mijn fysieke grenzen goed te bewaken en toch, waar mogelijk, de oefeningen mee te doen.

Ik werd gaandeweg steeds soepeler en meer ontspannen en het vertrouwen in mijn lichaam kwam terug, ik kwam weer ‘thuis’ in mijn lichaam en nu kan ik weer alle vormen meedoen.

Wat ik zo heerlijk vind aan Dru Yoga zijn de vloeiende bewegingen op muziek, de aandacht voor je ademhaling en de woorden die Margot erbij zegt, om zo bewuster aanwezig te leren zijn in het moment van Nu. De ontspanningsoefening aan het eind van elke les is een heerlijk ‘toetje’. Een aanrader dus!

Ine


Momenten van rust en bewustzijn

Ik volg al ongeveer 5 jaar Dru Yoga lessen bij Margot. Voor mij zijn het vooral momenten van rust en bewustzijn. Bewust ademen, bewust bewegen, bewust aanwezig zijn in het nu. De bewegingen zijn vloeiend en voor iedereen haalbaar; Margot leidt je er vlekkeloos doorheen! Ook de ontspanning is heerlijk.

Kortom: lekker een momentje voor jezelf en even bijtanken van de hectiek van elke dag! Een aanrader voor iedereen. Bedankt voor alle heerlijke  en enthousiaste lessen die ik al gehad heb!

Nicole


Lichamelijke én mentale ontspanning

Margot zorgt voor afwisselende lessen, waardoor het nooit saai of eentonig wordt. Na een Yoga les kom je heerlijk ontspannen thuis.

Niet alleen lichamelijke maar zeker ook mentale ontspanning overigens.  Margot heeft altijd een luisterend oor en heeft oog voor je tijdens de les. Omdat we in een kleine setting les krijgen is er een prettige sfeer in de groep. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mary


 Een perfecte manier om te ontspannen

Ruim 15 jaar geleden ben ik, op aanraden van anderen, begonnen met yoga. Het leek me in 1e instantie niet meteen iets voor mij, ik had tot die tijd vooral balsporten gedaan en vond het altijd erg lekker om even goed moe te worden van sporten. Maar na die ene fijne proefles Dru-yoga in Utrecht, ben ik er niet meer mee gestopt en ik volg nu zelfs de opleiding tot Hatha yoga docent.

De lessen bij Margot doe ik nu bijna 3 jaar en ik vind ze zo fijn en gezellig, dat ik die er voorlopig nog graag naast blijf doen. Margot’s lessen zijn voor mij een perfecte manier om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse drukte van werk en privé. Daarnaast is het voor mij een goede manier om fysiek soepel en fit te blijven. De combinatie van vloeiende series, houdingen, ademhalingsoefeningen, bewegingen van de wervelkolom en een heerlijke ontspanning en/of meditatie aan het einde van de les, vind ik ideaal. Maar bovenal wordt de les door Margot erg leuk, kundig, persoonlijk & betrokken gegeven.

Rinske


Ademhaling, Bewegen & Ontspanning

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik met yoga kennis gemaakt. Na een aantal vage lichamelijke klachten (o.a. spanning op de borst) kwam naar voren dat mijn borstkast “vast zat”. Dit als gevolg van onder andere een te hoge ademhaling. Mijn enigszins gejaagde ademhaling leidde tot veel onrust met alle vervelende gevolgen van dien.

In ben toen bij Margot gestart met Yoga. In een kleine groep 1,5 uur oefeningen doen, bewegen en goed concentreren op je ademhaling. Iedereen kan op eigen tempo en naar zijn of haar mogelijkheden meedoen. Op een plezierige wijze ben je met eigen lichaam en geest bezig. Je wordt op een kundige wijze door de oefeningen begeleid. Er wordt voortdurend gefocust op de ademhaling en je wordt uitgedaagd innerlijke rust te vinden, zodat je probeert pure ontspanning in jezelf te vinden. Regelmatig  zijn er meditatieve oefeningen waarbij je tracht de continue gedachtestroom te doorbreken teneinde zelf meer rust te ervaren.

Kortom, een aanrader. Ik heb daadwerkelijk baat bij yoga. Wekelijks 1,5 uur afwisselende oefeningen, bewuste ademhaling en ontspanning, een puur genot voor jezelf! Margot bedankt.

Paul


DRU Yoga