DRU Meditatie

DRU Meditatie Tilburg Berkel-Enschot

DRU MEDITATIE

Stilte is de rijkdom van de ziel

 

Iedereen die Dru Yoga beoefent weet hoeveel voldoening het schenkt en hoe tevreden je je gaat voelen. Die tevredenheid, ontspanning en de heilzame werking kunnen verder worden ontwikkeld door Dru Meditatie. Het meest bijzondere van Dru Meditatie is het feit dat je de juiste vaardigheden aanleert om te kunnen ontspannen, ongeacht hoe je je voelt. Ben je opgejaagd, dan word je er kalm van; ben je uitgeput, dan geeft het je nieuwe energie, en als je je zorgen maakt, dan word je er rustig van. Daarnaast geeft het je een gevoel van voldoening en tevredenheid door je een rustige plek te laten vinden, die je alleen kunt bereiken door meditatie. Net als bij Dru Yoga, kun je Dru Meditatie ervaren en leren op verschillende niveaus. Meditatie ontstaat in de leegte tussen twee gedachten. We streven ernaar dit moment van leegte te verlengen.

Wat is DRU Meditatie?

In DRU Meditatie vind je technieken die je brengen bij het stille punt, de ruimte tussen twee gedachtes, het punt van waaruit je op een andere manier naar de wereld kunt kijken met een nieuw en fris perspectief op je leven.

Mediteren is te leren! Mediteren is prettig om te doen, het brengt je in een aangename stilte die je in balans brengt; je gaat je er beter, levendiger door voelen en krijgt meer inzicht en overzicht over je leven. Meditatie heeft invloed op je hormoonontwikkeling; er worden meer hormonen aangemaakt waar je gelukkig en rustig van wordt en minder hormonen die een stressreactie teweeg brengen. Wetenschappelijk onderzoek toont dat ook aan. Mediteren is veel meer dan stilzitten en niets doen. Op het moment dat je gaat zitten, merk je eerst vooral hoe druk het in je hoofd is. Er is wel eens uitgerekend dat we tussen de 30.000 en 40.000 gedachtes per dag hebben. Onze zintuigen worden geprikkeld door zoveel wat onze aandacht vraagt en onze gedachten tuimelen over elkaar. Als je dan rustig gaat zitten en de stilte in jezelf zoekt, is die gedachtestroom niet zomaar te stillen. Grote kans dat je ook nog door andere dingen wordt afgeleid. Wat dan te doen? In DRU Meditatie vind je de technieken die je brengen bij dat stille punt van waaruit je op een andere manier naar de wereld kunt kijken.

Waarom DRU Meditatie?

De voordelen van het beoefenen van meditatie zijn van fysieke, mentale en emotionele aard. Door te mediteren verhoog je de kwaliteit van je leven. Het grote voordeel van meditatie is dat we onze wilskracht versterken en onze gewoontes beter kunnen beheersen. Het brengt onze zwakheden aan de oppervlakte en voorziet ons van de middelen om onszelf te veranderen in de persoon die we willen zijn. Meditatie verlengt de ruimte tussen twee gedachtes.

Meditatie levert je o.a.de volgende voordelen op:

 • Je kan je hoofd makkelijker “leeg” maken
 • Een verhoogde helderheid van geest
 • Een verhoogd concentratievermogen
 • Sterkere wilskracht en meer uithoudingsvermogen
 • Sterkere ontwikkeling van je intuïtie
 • Een vredig gevoel
 • Gelukkig zijn zonder aanwijsbare reden

Voor wie is het?

Voor iedereen die op zoek is naar rust en kalmte. DRU Meditatie helpt je om in het hier en nu te leven. Terug naar de stilte in jezelf.

Hoe ziet een DRU Meditatie les eruit?

 • Activatie van het lichaam (warming up)
 • Energie Block Release (opheffen van energie blokkades)
 • Diepe ontspanning (relaxatie)
 • Pranayama (ademhalingstechnieken)
 • Meditatie (geleide meditatie, visualisatie, zitten in stilte)
 • Afsluiting

N.B. Op dit moment geef ik enkel gecombineerde lessen; waar zowel DRU Yoga als DRU Meditatie aan bod komen. De ervaring heeft mij laten zien dat Yoga en Meditatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat betekent 'DRU'?

Het begrip DRU houdt verband met de poolster. Als je s ’nachts naar de sterrenhemel kijkt, lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de poolster heen te draaien. De poolster zelf beweegt niet en lijkt het punt van stilte te zijn in het universum, waar alles omheen draait. De betekenis van DRU houdt ook verband met een beroemd verhaal uit India over een jonge prins Dhruvam genaamd die, nadat hij is verstoten door zijn vader, het bos intrekt om te mediteren. Zijn meditatie is zo diep en intens dat hij zijn lichaam en geest tot een rustpunt weet te brengen. Zelfs zijn ademhaling stopt en daarmee valt er een stilte over de aarde. Ook wij kunnen lichaam, geest en ziel in balans brengen tot dat centrum van stilte. Binnen de yoga en meditatie zijn we altijd op zoek naar dat rustpunt. We noemen die punten: DRU punten. Soms oefenen ze invloed uit op ons lichaam, onze emoties en ons denken en bevinden we ons in een volledige en allesomvattende stilte.

Stilte

Rust

Aandacht

Concentratie

Focus

Ontspanning